Plommonpaj med smuldej

-Då är plommonpaj något för dig!
Ta ca 500g plommon, frysta, urkärnade.
Tina dem lite (så de fortfarande är kalla)
Rör i 1,5 msk potatismjöl & mosa dem lätt.
Det blir inga klumpar om man rör ner pot.mjölet i kalla plommon.
Om man använder färska så får man planda ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Lägg plommonen i en form.
Blanda ihop smuldegen
150g rumsvarmt smör
4,5 dl vetemjöl
3 msk socker
Lägg på smuldegen, jag använde ca 75% av satsen till en form som var 30 x 20 cm.
Grädda i ugnen, 200 grader tills degen fått fin färg (ca 30min)
Servera med glass, vaniljsås eller vaniljvisp.
På bilden är det serverat med Milda Vaniljvisp.
Bon appetit ;)
URL: http://sofiiaeklund.blogg.se/
såg supergott ut!